Κλειστά θα μείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισαν ότι σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων δεν θα λειτουργήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι 46 έχουν πλέον αποφασίσει να μη λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία. Εκτός από το Δήμο Αθηναίων στον Κεντρικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού.

Στο Βόρειο Τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης.

Στο Νότιο Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης.

Στο Δυτικό Τομέα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Στην Ανατολική Αττική, κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.Στην Π.Ε. Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σπέτσες και Σαλαμίνα

Κλειστά σχολεία και στα Χανιά

Σε λευκό κλοιό έχουν ντυθεί από τις μεταμεσονύκτιες ώρες πολλές ορεινές κυρίως περιοχές των Χανίων με το σύνολο του κρατικού μηχανισμού να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα:

Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «στους περισσότερους οδικούς άξονες η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Στο οδικό δίκτυο από Κράπη προς Ίμπρο και από Λάκκους προς Ομαλό οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης ωστόσο και στα δύο σημεία επιχειρούν μηχανήματα προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία».