Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας διάταγμα νομοθετικού περιεχομένου το οποίο περιέχει μέτρα για την ενίσχυση της Banca Carige, δίνοντάς της δυνατότητα πρόσβασης σε κρατικές εγγυήσεις για την έκδοση νέων αξιόγραφων και πρόσβασης σε χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας-μέλους της ευρωζώνης.

Η τράπεζα, η οποία πέρυσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή στήριξη από τους μετόχους της για να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, είναι επίσης σε θέση να ζητήσει πρόσβαση στο ειδικό κρατικό ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο, διευκρίνισε η ιταλική κυβέρνηση σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πηγή ενήμερη για τις προθέσεις της διοίκησής της, η Μπάνκα Κάριτζε θα ζητήσει προληπτική ανακεφαλαιοποίηση μόνο εάν ενσκήψουν νέα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όρισε τρεις επιτρόπους που θα αναλάβουν την προσπάθεια διάσωσης της τράπεζας της Γένοβας, αφού η οικογένεια Μαλακάλτσα — ο μεγαλύτερος μέτοχος της Κάριτζε — εμπόδισε την έκδοση μετοχών στο πλαίσιο προσπάθειας αύξησης κεφαλαίου στην οποία θα συμμετείχε ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνολικά, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή της.

Το ιταλικό δημόσιο ταμείο εγγύησης των καταθέσεων (FITD) αγόρασε στα τέλη του 2018 υβριδικό ομόλογο αξίας 320 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορέσει η Κάριτζε να καλύψει το απαιτούμενο όριο διαθέσιμων κεφαλαίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από