Όσο και αν είναι αξέχαστη εμπειρία η πρώτη επαφή ενός μωρού με το χιόνι (όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας και το βίντεο που παραθέτουμε), καλό είναι να μην βιαστείτε να βγάλετε το μωρό σας έξω στα χιόνια, τώρα που έχουν κατακλύσει τη χώρα, ειδικά αν δεν έχει κλείσει τους έξι μήνες.

Και αυτό επειδή τα βρέφη τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, γι’ αυτό είναι καλό να αποφεύγετε τις βόλτες στα χιόνια, το έντονο κρύο ή τον αέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=HEM3ZGvrOS4

Ακόμη και σε περίπτωση που το μωρό έχει χρονίσει μην βγείτε έξω αν δεν έχει σταματήσει η χιονόπτωση. Εάν το αποφασίσετε εννοείται πως πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένο, κατά προτίμηση με φόρμες και ρούχα ειδικά για το χιόνι.

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε τέτοια ρούχα για να μην κρυώνει επιλέξτε ρούχα, που θα το κρατήσουν ζεστό, τουτέστιν εσωτερικό φανελάκι, φορμάκι, λεπτό μακρυμάνικο μπλουζάκι, καλσόν και καλτσάκια, φούτερ, μπουφάν, σκούφο, γάντια.

Εάν βραχεί ή ιδρώσει φροντίστε να του αλλάξετε ρούχα άμεσα για να μην κρυώσει. Έτσι ή αλλιώς παρακολουθείστε τις αντιδράσεις του και πράξτε αναλόγως.

Θυμηθείτε να προστατέψετε και το δέρμα του από την ηλιακή ακτινοβολία. Κυρίως φροντίστε να παραμείνει ενυδατωμένο.