Στο σπίτι του στο Διόνυσο μαζί με την οικοσκευή του επιστρέφει ο Νίκος Μανιαδάκης,ο οποίος είναι πλέον κατηγορούμενος για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Νοβάρτις. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια του κατηγορούμενου να αναιρέσει την ιδιότητά του ως υπόπτου φυγής , που αποτέλεσε τη βάση για την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Ωστόσο,ο κατηγορούμενος βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρμόδιες αρχές. Χθες μάλιστα την ώρα που κλιμάκιο της αστυνομίας έκανε έλεγχο στο σπίτι του Ν.Μανιαδάκη δεύτερο κλιμάκιο προχωρούσε σε κατάσχεση κινητών τηλεφώνων της οικογένειάς του  την ώρα που τα μέλη της βρίσκονταν  σπίτι που τους φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν.Μανιαδάκης στις 27/12/2018  ζήτησε από την Εισαγγελία Διαφθοράς να προχωρήσει σε άρση των μέτρων προστασίας του .Και 36 ώρες πριν το ταξίδι για τη Μαδρίτη έβγαλε τα εισιτήρια για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου ενημερώνοντάς την ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας που του αποδίδεται.