Το βράδυ της Πέμπτης, οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ θα πατήσουν το χορτάρι του Ετιχαντ. Εκείνη τη στιγμή, οι αναλύσεις, οι στατιστικές και οι εκατέρωθεν δηλώσεις δεν θα έχουν πλέον καμία σημασία.

Είναι ένα ντέρμπι που περιμένει όλη η Ευρώπη. «Η μάχη των αρχηγών» όπως είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της L’ Equipe. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο διακυβεύονται πολλά, έστω κι αν διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Γενάρη. Οταν ο διαιτητής, Αντονι Τέιλορ, σφυρίξει για πρώτη φορά, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν.

Η Λίβερπουλ είναι επτά βαθμούς μπροστά από τη Σίτι, και δείχνει ικανή για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια να επιστρέψει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στο Ετιχαντ, έχουν γιορτάσει τρεις τίτλους από το 2011, αλλά αυτή τη γιορτή δεν την έχουν ζήσει ποτέ στο Ανφιλντ. Βλέπετε, μπορεί η Λίβερπουλ να έχει αναδειχτεί 18 φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας,όμως, η τελευταία φορά ήταν το 1990 όταν υπήρχε απλά η Α’ κατηγορία.

Είναι ένα βράδυ που εκτός από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι προπονητές. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Γιούργκεν Κλοπ είναι παλιοί γνώριμοι και καλοί φίλοι. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση ανάμεσα τους,απλά το βράδυ της Πέμπτης θα είναι για ακόμα μία φορά αντίπαλοι. Κι οι δύο πάντως, φρόντισαν να αναπτύξουν τη στρατηγική τους και στα λόγια: «Η Σίτι παραμένει κορυφαία ομάδα στον κόσμο», ανέφερε πετώντας το μπαλάκι ο Κλοπ.

«Η Λίβερπουλ είναι αυτή την εποχή η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, σε ότι αφορά την αντοχή, την πίεση και τη διαχείριση των αγώνων», ήταν η απάντηση του Γκουαρντιόλα.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν χωρίς αμφιβολία τεράστιους ποδοσφαιριστές.Δεν είναι τυχαία τα ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι στην περυσινή θριαμβευτική πορεία της προς τον τίτλο. Ο Γκουαρντιόλα, ένας σπουδαίος προπονητής,δημιούργησε μία ομάδα που θα μείνει στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιούργκεν Κλοπ, φρόντισε για όλες τις κινήσεις που ήταν απαραίτητες για το δικό του «στρατό». Η ενίσχυση της άμυνας με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στη θέση του στόπερ και τον Αλισον Μπέκερ κάτω από τα δοκάρια, ενίσχυσε σε τεράστιο βαθμό την άμυνα σε σημείο που η Λίβερπουλ να έχει δεχτεί μόλις οκτώ γκολ σε 20 ματς.

Κι οι δύο ομάδες διαθέτουν «φωτιά» στη γραμμή κρούσης. Αγουέρο, Στέρλινγκ, Σανέ για τη Σίτι, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο για τη Λίβερπουλ. Είναι δύο ομάδες με βάθος στο ρόστερ και μπορούν να μας προσφέρουν μία σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση.

Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, και για τις δύο ομάδες θα είναι… A Night to Remember