Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση ΝΔ που «θα φέρει τον όλεθρο» και ότι δεν θα φοβηθεί και δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, δήλωσε ο γραμματέας επικοινωνίας Σταμάτης Μαλέλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Νews 24/7, ο κ. Μαλέλης δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν φοβάται τις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική και ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστεί «με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».

Συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε: «Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Κατά τον ίδιο, το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να στοχεύει σε διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές. «Ενα 6%-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει», παρατήρησε με νόημα ο κ. Μαλέλης και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.