Μια «προφητεία» του Ανδρέα Παπανδρέου από το μακρινό 1989 επέλεξε να αφιερώσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή κατά του πρωθυπουργού για την υπόθεση Novartis. Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε ένα απόσπασμα από αφιέρωμα που είχε κάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Δουατζής στον Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο.

«Μια και ο Αλέξης θαυμάζει -υποτίθεται- τον Ανδρέα, του αφιερώνω κάτι που είχε πει και ο Αλέξης το ξέχασε όταν έστηνε την σκευωρία Novartis. Και Αλέξη μου τα λάθη πληρώνονται και ενίοτε ακριβά» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο βίντεο ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλά για το ενδεχόμενο, στο μέλλον, κάθε πλειοψηφία να στέλνει στη Δικαιοσύνη την πρώην κυβέρνηση και επισημαίνει: «Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

Αναφέρει, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός: «Χωρίς πραγματικά κανένα, και τονίζω κανένα, αποδεικτικό στοιχείο, μείναμε στις υποψίες και στις εικασίες. Στέλνουν πρωθυπουργό οκτώ ετών στη δικαιοσύνη. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της, πιστεύουμε σε αυτό και η αλήθεια θα λάμψει. Αλλά το ότι ουσιαστικά ένας πολιτικός διωγμός πήρε αυτή τη μορφή είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τον τόπο. Σκεφτείτε αν κάποια νέα πλειοψηφία, στο μέλλον, δεν μιλώ ούτε για τις επόμενες εκλογές, η κάθε πλειοψηφία αποφασίζει να στείλει στη δικαιοσύνη την τότε αντιπολίτευση που ήταν πριν κυβέρνηση. Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».