Στα χωριά τους επιστρέφουν με τα τρακτέρ οι αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας στο δέλτα του Ε65, υποσχόμενοι ωστόσο, στο άμεσο μέλλον, νέες αγροτικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η συντονιστική επιτροπή με το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, επισημάνθηκε πως «ο αγώνας μας δεν είναι μια και έξω, υπάρχει συνέχεια και εναλλαγή στις κινητοποιήσεις, επιστρέφουμε στα χωριά μας, συζητάμε και με άλλους συναδέλφους και ετοιμαζόμαστε για τους νέους αγώνες που έτσι και αλλιώς είναι μπροστά μας».

Άλλωστε, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να συντονιστεί ο αγώνας σε πανελλαδικό επίπεδο, για το τέλος Γενάρη».

Εμείς επιμένουμε στο αίτημά μας, επισημάνθηκε επίσης στη συνέντευξη Τύπου, για εγγυημένες τιμές, με κριτήριο το κόστος παραγωγής και την αξιοπρεπή επιβίωση του παραγωγού. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «κανένα από τα αιτήματα μας δεν έχει ικανοποιηθεί. Αλλά και όταν – κάτω από την αγωνιστική πίεση του μπλόκου – η κυβέρνηση κάτι δίνει (και είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται με τα τρακτέρ στον δρόμο), φροντίζει να το κουτσουρεύει πολύ κάτω από αυτά που ζητάμε. Αυτό έγινε τώρα με το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Για να καταλήξουν με κάλεσμα για μελλοντικές κινητοποιήσεις:

«Σας καλούμε να πλαισιώσετε τους Αγροτικούς Συλλόγους (να δημιουργηθούν νέοι εκεί που δεν υπάρχουν) και την Ενωτική Ομοσπονδία, να συμμετέχετε στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλα τα χωριά, ώστε από κοινού πάλι να συναποφασίσουμε τη διεκδίκηση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τις λύσεις στα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα επιβίωσης που έχουμε.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ως τη δικαίωση».