Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφήνοντας αιχμές για την στάση τόσο του Υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, όσο και για αυτή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις τους «όχι και πάρα πολύ πατριωτικές».

«Με προβληματίζει, όπως με προβληματίζουν και οι δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που δεν τις βρίσκω και πάρα πολύ ωφέλιμες πατριωτικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsitε.gr. Σχολιάζοντας, ειδικότερα, τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι προβληματίζεται πιο πολύ με τις προεκλογικού τύπου κραυγές του κ. Καμμένου. «Δεν μπορεί να λέει τι θα γίνει στο Καστελόριζο και να δεσμεύει την πολιτική ηγεσία. Δεν νομίζω πως είναι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και, προφανώς, δεν είναι σε συνεννόηση και με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους πολιτικούς αρχηγούς» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ μεγάλο θέμα για να το ανακοινώνει κάποιος ως προεκλογική φούσκα».

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αναλογιστεί τις ευθύνες του «ειδικά για τον κ. Καμμένο». «Έχει παραδώσει την άμυνα της χώρας σε έναν άνθρωπο αλλοπρόσαλλο, που κινείται πάρα πολύ ευκαιριακά, χωρίς να ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο» σημείωσε.

]Αναφορικά με τη στάση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν αλλάζει και συμπλήρωσε πως διατηρεί επιφυλάξεις μέχρι να γίνουν οι τελικές τροποποιήσεις του Συντάγματος. «Θέλουμε να δούμε εάν τα όσα γράφει η Συμφωνία των Πρεσπών καθρεφτίζονται στη συμφωνία του Συντάγματος» επισήμανε, ενώ επέκρινε τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής πως κρύβονται στις κρίσιμες αποφάσεις με το βάρος να πέφτει πολλές φορές στο Ποτάμι.

«Δεν επηρεαζόμαστε από τις προφορικές δηλώσεις, γιατί οι προφορικές δηλώσεις είναι συνήθως δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εσωτερικές δηλώσεις, μας ενδιαφέρουν τα κείμενα. Αυτά παρατηρούμε, αυτά προσέχουμε κι εκεί θα είναι η προσοχή μας» υποστήριξε και επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι «είναι δεδομένο πως το Ποτάμι θα έχει μία αυτόνομη πορεία και είναι βαρετό να επαναλαμβάνω πως θα ήταν ντροπή για έναν πολιτικό αρχηγό ενός κόμματος να κατέβει με ψηφοδέλτια άλλου κόμματος, είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί θεωρούμε ότι είναι μία κυβέρνηση που προσθέτει προβλήματα στη χώρα, δεν αφαιρεί. Μία κυβέρνηση γεμάτη με ιδεοληψίες. Όπως, αντιστοίχως, είμαστε και αντίθετοι στο συντηρητικό παρελθόν της ΝΔ. Άλλωστε, αυτό που λέμε στους πολίτες είναι αυτό ακριβώς. Ότι προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρέπει να προσέξει ο κόσμος με την ψήφο του να μην επιστρέψει σε συντηρητικές λύσεις του παρελθόντος» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο των εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι «ο κ. Τσίπρας σε αυτό το θέμα θα αποφασίσει με βάση τον εαυτό του. Δεν θα ρωτήσει κανέναν, ούτε εμένα, ούτε εσάς, ούτε καν τους στενούς του συνεργάτες».

Τέλος, μιλώντας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το Ποτάμι ανακοίνωσε τους πρώτους 31 δημάρχους που στηρίζουν τα μέλη και τα στελέχη του, σημείωσε: «Από τότε που δημιουργήθηκε το Ποτάμι έχουμε πει ότι εμείς πιστεύουμε ότι τα κόμματα πρέπει να μην ορίζουν υποψηφίους. Εμείς λέμε ότι υπάρχουν καλοί, ικανοί άνθρωποι σε όλα τα κόμματα και αυτούς προτείνουμε».