Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη τίθεται η Σοφία Σακοράφα, ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ.

Η Σοφία Σακοράφα εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν και ήρθε πρώτη σε σταυρούς (71.407) από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω περιφέρεια.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον Γ. Βαρουφάκη και την ευρωβουλευτή, η οποία, στην τοποθέτησή της, είπε:

«Πριν από πέντε χρόνια ζήτησα να με εμπιστευτείτε με σύνθημα “Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για μια άλλη Ευρώπη”. Το υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, σεβόμενη την εντολή σας και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις».

Και όσον αφορά το σήμερα, «παραμένοντας σταθερή στις ίδιες θέσεις, συνεχίζω με το ΜέΡΑ25 για ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής. Συνεχίζω, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για την Ευρώπη που θέλουμε. Συμμαχώ στην προσπάθεια για ένα πανευρωπαϊκό προοδευτικό κίνημα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα διεκδικήσει έδρα στις εθνικές εκλογές και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ίδρυσε την Προοδευτική Διεθνή με τον Μπέρνι Σάντερς, ενώ στη Γερμανία θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής τυπικά, καθώς και να εκλεγεί φαίνεται να μην επιθυμεί να κρατήσει την έδρα.