Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019 η οποία διεξάγεται στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στον όμιλο ΣΚΑΪ.

Αυτή την ώρα στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να εστιάσει σε θέματα Οικονομίας, θα παρουσιάσει και πάλι το αφήγημα του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού ενώ η Αντιπολίτευση θα αντικρούσει τα επιχειρήματά του εστιάζοντας στους φόρους που έχουν «γονατίσει» τους Έλληνες.

Μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το «Μακεδονικό», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε ότι θα προσπαθήσει να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Γιώργο Σαρίδη, κάνοντας λόγο για «αποστάτη» που πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς να δίνει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΙ, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, ενώ επισήμανε πως πρέπει να σταματήσει η ρητορική του μίσους και της βίας από όλες τις πλευρές.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας .

«Η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, βασίζεται σε τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων ενώ την ίδια στιγμή τα λαϊκά στρώματα σηκώνουν ένα βουνό από φόρους» είπε στην αρχή της ομιλίας τους προσθέτοντας ότι όλοι ξέρουμε ποιον χτυπούν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τόσο για το Μακεδονικό όσο και για την οικονομία εξαπέλυσε μέσω της ομιλίας του του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Όταν έρθει το Σκοπιανό, θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και ποιος θα πάρει την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να επαναλάβει τα περί αποχώρησης από την κυβέρνηση, κατηγορώντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «ακολουθούσατε εντολές χωρίς να παίρνετε εθνικές πρωτοβουλίες» και καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει στον ελληνικό λαό αν «είναι ή όχι η κυρία Μπακογιάννη εμπνευστής του όρου Βόρεια Μακεδονία;»

Κριτική στην οικονομική κυβερνητική πολιτική άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα παίρνετε, ένα δίνετε και εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα εννέα που παίρνετε από τον ελληνικό λαό». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει τέλος στην πολιτική πόλωση.

Κορυφαία στιγμή της οικονομικής και πολιτικής ζωής, χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό αλλά και συνολικά την κυβέρνηση. «Την κυβέρνηση του ψεύδους της εξαπάτησης της αλαζονείας και του κυνισμού», είπε και πρόσθεσε:«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της μακριάς  λιτότητας, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ