Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, «Χρύσα Παραδείση: Γιορτινό τραπέζι» και Esquire

Η Χρύσα Παραδείση στρώνει μαζί σας το γιορτινό τραπέζι

Ορεκτικά, σαλάτες, σάλτσες, πίτες, κυρίως πιάτα! 260 γιορτινές συνταγές από την κορυφαία ελληνίδα μαγείρισσα όλων των εποχών!

Ακόμη, o απαραίτητος εξοπλισμός της κουζίνας και χρήσιμες συμβουλές για όλες τις νοικοκυρές.

H Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1910 και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και το 1987, ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, σε Ελλάδα και εξωτερικό, για τη συλλογή γαστρονομικού υλικού. Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στη δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για τη σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με εφημερίδες, γυναικεία περιοδικά αλλά και το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων χωρών, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Μαζί, το περιοδικό Esquire: Ο άντρας στα καλύτερά του

85 χρόνια Esquire. Αποστάγματα σοφίας. Οι καλύτερες συμβουλές για ζόρικες εποχές από τους Brad Pitt, Clint Eastwood, George Clooney, Robert De Niro, Tom Hardy, Jude Law και άλλες 55 προσωπικότητες.

Παύλος Γερουλάνος. Μία βόλτα στο μέλλον της Αθήνας με τον υποψήφιο δήμαρχο.

Γιώργος Λάνθιμος. Μετά τον θρίαμβο της ταινίας του «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού», ο καταξιωμένος Ελληνας σκηνοθέτης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα δράμα εποχής που αναμένεται να φτάσει μέχρι τα όσκαρ και μιλά για αυτό στο Esquire.

Μέμος Μπεγνής. Λίγο πριν «δεθεί» από τα μάγια και τα ξόρκια των «Μαγισσών της Σμύρνης» στη σκηνή του Παλλάς μιλά στο Esquire.

Χριστίνα Πολίτη. Jet setting ταξιδιωτικά μυστικά από τη γνωστή δημοσιογράφο.

Ειρήνη Φαναριώτη. Είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας.

Elon Musk. O άνθρωπος που υπολογίζει να ταφεί στον Aρη ενδέχεται να μην έχει χρήματα για το εισιτήριο.

Tech. Best of 2018. Τα κορυφαία gadgets του έτους. Τα καλύτερα smartphones, οι καλύτερες κάμερες και τα τεχνολογικά προϊόντα που έκαναν αίσθηση το 2018.

Τα αρώματα της χρονιάς. Γνωρίζουμε ήδη τι θα φοράς όλο το νέο έτος.

Το κοτλέ. Πώς να το φορέσεις φέτος το χειμώνα.

Τα μάλλινα που θα σε ντύσουν ζεστά τις πιο κρύες νύχτες της χρονιάς.

Auto. Τι τύπος suv είσαι. Το τέλειο SUV είναι το απόλυτο αντρικό όνειρο. Ανακάλυψε τι τύπος SUV είσαι μέσα από τον οδηγό που ετοιμάσαμε.

Dinner party. Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις και θα χρειαστείς για να κάνεις το γιορτινό dinner party που θα αφήσει εποχή.

Τα κρασιά των Χριστουγέννων. Ενας πλήρης και αναλυτικός οινικός οδηγός για να είσαι στον αφρό των ημερών.

Γεώργιος Γαλάνης. Ο chef του Quartier d’ Athenes μας προτείνει φιλέτο λαβράκι με χόρτα και lemon butter sauce.

Winter Plissken Festival. Aνατρεπτικό, πρωτοπόρο, καινοτόμο. Το μουσικό φεστιβάλ του χειμώνα έρχεται με σπουδαίες και μεγάλες εκπλήξεις.

Γιάννης Μόραλης. Αναδρομική έκθεση για τον μεγάλο ζωγράφο στο Μουσείο Μπενάκη.

Καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας και σχεδιαστής sneakers, ο Daniel Arsham εξηγεί τι φοράει, που καδράρει και την ασαφή γραμμή ανάμεσα στο έργο τέχνης και το εμπόρευμα.

Σινεμά. Στο Vice του Adam McKay o Christian Bale είναι ο Dick Cheney, ο πιο ισχυρός αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Συνέδρια, παρουσιάσεις, workshops ακόμη και τα επαγγελματικά ραντεβού ή γεύματα δεν αποτελούν απλώς βασικά κι αναντικατάστατα εργαλεία επιχειρηματικότητας αλλά τη βιτρίνα της εταιρείας προς τα έξω.

Business class. Mαθήματα επιχειρηματικής ζωής από 10 πετυχημένους Ελληνες.