Σήμερα (15/12) στις 17:15 ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Πανιώνιο για την 14η αγωνιστική με τη Σούπερ Λίγκα να παραθέτει στατιστικά και την προϊστορία του ζευγαριού:

Τα πράγματα δυσκολεύουν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που με μια νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια του δεν είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά σε απόσταση αναπνοής από αυτή. Με δεδομένο ότι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου και του 2018 ταυτόχρονα, είναι στην Τούμπα, η ομάδα της Ηπείρου χρειάζεται να πάρει κάτι από το ματς με τον Πανιώνιο.

Αυτό που λείπει από τον ΠΑΣ είναι βέβαια το γκολ, αφού έχει τη χειρότερη επίθεση μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και βέβαια δεν έχει γκολ γιατί δεν έχει σκόρερ όπως τα προηγούμενα χρόνια. Κοντεύει στα μισά του πρωταθλήματος και ο πρώτος σκόρερ του, ο Κρίζμαν, έχει ακόμα τρία γκολ. Τις τρεις προηγούμενες σεζόν είχε πάντα παίκτη με περισσότερα από 10 γκολ, αλλά ακόμα και το 2014-15 είχε τρεις με 7-8 γκολ.

Στα Γιάννινα θα βρεθεί ο Πανιώνιος, ομάδα που χάνει πολύ δύσκολα. Αν εξαιρέσουμε την ήττα στη Λάρισα, έχει χάσει μόνο από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι εννέα βαθμοί που πήρε στα τρία παιχνίδια του Νοέμβρη τον κρατούν στη μέση της βαθμολογίας. Γενικά παρουσιάζει καλή αμυντική συμπεριφορά, αν και μετράει δύο αγώνες με τέσσερα γκολ από ΑΕΚ και ΑΕΛ. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει δεχτεί τα μισά γκολ του παθητικού του.

Ο Απόστολος Μάντζιος γλύτωσε την ήττα στο ντεμπούτο του εντός έδρας, χάρη στο γκολ του Άλμπεργκ και τώρα κάνει το πρώτο ταξίδι με τον Πανιώνιο, εκεί που στην αρχή της σεζόν σχεδιάζει να πάει σαν προπονητής του Λεβαδειακού δύο αγωνιστικές νωρίτερα. Εκεί όπου είναι αήττητος στις δύο επισκέψεις του για τη Super League Σουρωτή.

Ο Πανιώνιος έχει πολύ καλή παράδοση στα Γιάννινα. Συνολικά έχει χάσει μόνο το ένα τρίτο των αγώνων του εκεί, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλύτερος. Ο ΠΑΣ έχει νικήσει μόλις μια φορά στις 14 τελευταίες που υποδέχτηκε τον Πανιώνιο, στις 18 Ιανουαρίου 2017, 1-0. Στα υπόλοιπα ο Πανιώνιος έχει πέντε νίκες και υπάρχουν και οκτώ ισοπαλίες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δηλαδή από τις οκτώ νίκες που έχει σπίτι του με τον Πανιώνιο έκανε τις επτά στα πρώτα εννέα παιχνίδια μέχρι το 1983, και στη συνέχεια έχει μόλις μια σε 14 ματς.

Πάντως στα τρία τελευταία ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη. Εκτός από την ήττα που αναφέραμε νωρίτερα, έχει και δύο ισοπαλίες. Η τελευταία του νίκη ήταν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2015.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 11

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Πανιώνιος: 19

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Πανιώνιος: 5