Με την αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για 12 από τους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του εκλιπόντος επικεφαλής της, Παύλου Ψωμιάδη έπεσε την Πέμπτη η αυλαία της δίκης.

Το δικαστήριο μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που κατά το παραπεμπτικό βούλευμα έδρασε από το  2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο  Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος έχει αποβιώσει, φέρεται να είχε εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι μόνο 2 εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο ένας σε κάθειρξη 12 ετών κατά συγχώνευση για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και κάθειρξη 7 ετών κατά συγχώνευση ο δεύτερος ο οποίος βάσει της απόφασης συνέδραμε τον πρώτο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Θανάση Βαρλάμη : «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα , νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια.».

Για δικαίωση της οικογένεια κάνει λόγο ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης στην πρόθεση Γιάννης Αλετρας ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους των εντολέων του τους δικαστές οι οποίοι με την αθωωτική τους ετυμηγορία έγραψαν τον επίλογο της ιστορίας.