Στη Στοά Εμπόρων χτυπούσε για δεκαετίες η καρδιά του εμπορικού κέντρου. Εκεί οχτώ νέα καταστήματα επαναλειτουργούν ζωντανεύοντας και πάλι τη συγκεκριμένη στοά, στην οδό Βουλής. Το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο των δράσεων αστικής αναζωογόνησης που υπογράφει το This is Athens του δήμου, παρουσίασε τις νέες αυτές επαγγελματικές κινήσεις.

Μάλιστα, τα νέα αυτά καταστήματα προστίθενται στα επτά καταστημάτα της Πλατείας Θεάτρου, λίγα μέτρα από τη Βαρβάκειο Αγορά, που άνοιξαν τις πόρτες τους τον Οκτώβριο και συμβάλλουν καθημερινά στην τόνωση της ευρύτερης περιοχής. «Δημιουργούμε στο κέντρο της πόλης έναν πνεύμονα ανάπτυξης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ένα ιδανικό περιβάλλον όπου νέοι επιχειρηματίες θα μπορούν να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους προσφέροντας παράλληλα στην κοινωνία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Αναφερόμενος, δε, στην πρόσφατη βράβευση της Αθήνας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ευρωπαϊκής πρωτεύουσας καινοτομίας 2018, επισήμανε πως «αυτό είναι ένα απτό δείγμα κοινωνικής καινοτομίας. Καινοτομία δεν είναι μόνο η τεχνολογική και η επιστημονική, όπως πολλοί πιστεύουν. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο. Εμείς δίνουμε κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες να αποκτήσουν δραστηριότητα, ενώ παράλληλα ξαναζωντανεύουμε κομμάτια της πόλης που έπληξε η κρίση» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων καταλήγοντας: «Έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας και την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες».

Μάλιστα, με σύνθημα «Ζήσε την Αθήνα στα Σημεία» στις 22 και 23 Δεκεμβρίου σε μια μεγάλη γιορτή παράλληλων δράσεων οι δημιουργικές ομάδες των 7 καταστημάτων στην Πλατεία Θεάτρου και οι κοινωνικές επιχειρήσεις των 8 καταστημάτων στη Στοά Εμπόρων υποδέχονται το κοινό στα δύο νέα σημεία συνάντησης και αγοράς στο κέντρο της πόλης, σε ένα εορταστικό διήμερο με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δρώμενα, μουσική και πολλές εκπλήξεις από το This is Athens!