Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι Αθηναίων και Πειραιά ενόψει της επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου της Αθήνας, εκ νέου θα παραμείνει από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα  έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, ο μηχανισμός του δήμου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

«Δεδομένων των προβλέψεων για την αίσθηση ψύχους τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει θερμαινόμενο χώρο για τις ευάλωτες ομάδες, ενώ παράλληλα συνεργεία του ΚΥΑΔΑ θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας (κουβέρτες, ρόφημα, φαγητό στους άστεγους) και θα τους ενημερώνουν για τη διαθέσιμη αίθουσα.

Ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους, στον αριθμό 66, και θα παραμείνει ανοιχτός από σήμερα το απόγευμα  έως το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου.  H Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στελεχώνει τον θερμαινόμενο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Μάλιστα, για τη συνδρομή και τις αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές  210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο δήμος  Πειραιά, προκειμένου να προστατευθούν από την κακοκαιρία πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε θερμαινόμενο χώρο. «Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, η δομή φιλοξενίας αστέγων "Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης" που βρίσκεται στον Πύργο του Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος, τηλ. επικ.: 2168003077).

Επιπλέον, η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες του θερμαινόμενου χώρου, πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, καθώς και στο 15510, όπως και στην ιστοσελίδα του Δήμου και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1  90,4 FM».