Η επέτειος της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου πριν από δέκα χρόνια, δυστυχώς εξακολουθεί να συνδέεται με πλήθος επεισοδίων. Καταστροφές και ζημιές σε δρόμους, κτίρια, περιουσίες σημειώνονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια επεισοδίων που εκτυλίσσονται με αφορμή τις πορείες που διεξάγονται.

Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ ήταν ένα από τα κτίρια όπου δυστυχώς σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές. Ο αναπληρωτής Κοσμήτορας, Συμεών Πασχαλίδης μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα» και έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή στη σχολή.

Μετά από δύο ημέρες κατάληψης, η σχολή έγινε ορμητήριο των κουκουλοφόρων, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές ακόμη και το εργοτάξιο του μετρό, σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης.

Η σχολή προβλέπεται να μείνει κλειστή σήμερα, αλλά και τη Δευτέρα, εξαιτίας των καταστροφών και της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.

Οι εισβολείς προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής. Τουαλέτες, γυψοσανίδες και εξοπλισμός, όπως υπολογιστές και εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης καταστράφηκαν, ενώ οι κουκουλοφόροι επενέβησαν ακόμη και σε αρχεία της Γραμματείας της Σχολής και στο κυλικείο.

Η ζημία φαίνεται πως ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ, με βάση έναν πρόχειρο απολογισμό των καταστροφών που καταγράφηκαν.

Κληθείς να απαντήσει στο ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για τα επεισόδια, ο Σ.Πασχαλίδης απάντησε πως «δεν ξέρουμε ποιοι ήταν αυτοί» και σημείωσε πως οι καταληψίες είχαν δώσει το λόγο τους πως δε θα προκαλέσουν προβλήματα στο χώρο.