Στα λευκά ντύθηκε από το πρωί της Πέμπτης η Πάρνηθα, ενώ όσοι σκέφτονται να επισκεφθούν το βουνό θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τις εικόνες που ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook το καταφύγιο Μπάφιε ενημερώνει ότι ο δρόμος χρειάζεται αλυσίδες καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.

https://www.facebook.com/katafygiompafi/videos/195240074760303/

Στο μεταξύ επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές, οι ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις, οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα είναι πυκνές και η πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα από νωρίς το πρωί χιόνια πέφτουν ξανά στην Πάρνηθα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων.

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, η οποία επλήγη από τον ισχυρό σεισμό, αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή (07/12) στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια τις πρωινές κυρίως ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Το Σάββατο (08/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά, νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους, νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (09/12) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ δυτικοί, νοτιοδυτικοί ενισχυόμενοι. στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (10/12) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά, δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο στην αρχή της ημέρας 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τρίτη (11/12) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της κεντρικής Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.