Το Volkswagen Polo προσφέρεται στην ελληνική αγορά και στην έκδοση R-Line, μοντέλο που κερδίζει τις εντπώσεις κυρίως με την …αθλητική του εμφάνιση, τα σπορ χαρακτηριστικά του και το πλούσιο εξοπλιστικό του πακέτο.

Συγκεκριμένα, το Polo R-Line, έχει ξεχωριστό design διατίθεται στην ελληνική αγορά σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Η έκδοση R-Line είναι διαθέσιμη με τον κινητήρα 1.0 TSI 115PS, τόσο με χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7-σχέσεων και έρχεται να προστεθεί στην κορυφή της γκάμας του Polo, όσον αφορά στο επίπεδο εξοπλισμού.

Στην εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζει το αεροδυναμικό πακέτο R-Line (προφυλακτήρες, πλευρικά μαρσπιέ, αεροτομή οροφής) ενώ εντυπωσιάζουν οι νέας σχεδίασης σπορ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών «Bonneville» από τη γκάμα της Volkswagen R. Τη δυναμική εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν τα πίσω φωτιστικά σώματα LED.

Στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός είναι αναβαθμισμένος, με ξεχωριστά σημεία τα σπορ καθίσματα,, το δερμάτινο τιμόνι, ενώ στην περίπτωση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων DSG διαθέτει και paddles για αλλαγές πίσω από το τιμόνι.  Επίσης, διαθέτει Adaptive Cruise Control, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Plus κ.α.

Το Polo R-Line έχει δεχθεί και σημαντικές μηχανολογικές διαφοροποιήσεις, που ενισχύουν τη σπορ αίσθηση που προσφέρει. Συγκεκριμένα, το Polo R-Line διαθέτει: Σπορ ανάρτηση με χαμηλωμένο πλαίσιο (-15mm), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ Driving Profile Selection με 4 επιλογές.

Κοστίζει – στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 17.400 € ενώ η έκδοση με το DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7-σχέσεων έχει ΠΤΛ 19.450 €.