Μια ανθρώπινη αλυσίδα συνολικού μήκους 4.23 χιλιομέτρων σχηματίστηκε για έναν όμορφο σκοπό στην Κύπρο πριν από λίγες ημέρες. Εκατοντάδες εθελοντές μετέφεραν χέρι με χέρι περίπου 600 βιβλία από το κτίριο του Πανεπιστημίου της Κύπρου στην καινούρια βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» που στεγάζεται πλέον στην Πανεπιστημιούπολη της Λευκωσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδικασία η οποία διήρκησε συνολικά μία ώρα: Φοιτητές, μαθητές αλλά και εργαζόμενοι που έφτασαν στο σημείο με πούλμαν ενώ η μεταφορά των βιβλίων πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το Πανεπιστήμιο της Κύπρου», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. «Ήδη μισό εκατομμύριο τόνοι έχουν μεταφερθεί στην βιβλιοθήκη. Έμειναν 600 βιβλία και θέλαμε οι πολίτες της Κύπρου να συμμετάσχουν σε αυτήν την διαδικασία διότι το βιβλίο, η μάθηση αφορούν όλη την κοινωνία», επεσήμανε.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η σειρά με την οποία μεταφέρθηκαν τα βιβλία αποφασίστηκε μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στους φοιτητές. Το πρώτο βιβλίο που μετακινήθηκε μέσω της ανθρώπινης αλυσίδας ήταν η Καταγωγή των Ειδών του Κάρολου Δαρβίνου ενώ για την συμβολική τελευταία θέση επελέγη η Οδύσσεια του Ομήρου, η οποία τοποθετήθηκε στη νέα Βιβλιοθήκη από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη.

Φωτό Πηγή: www.philenews.gr