Ελεύθερη είναι από το μεσημέρι η 53χρονη καθαρίστρια ύστερα από απόφαση που έλαβε το πρωί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας,. Η υπόθεση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και συγκίνησε τον κόσμο είχε καλό τέλος.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης γυναίκας επειδή πριν από χρόνια πλαστογράφησε το Απολυτήριο Δημοτικού, προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η γυναίκα θα αποφυλακίστηκε  για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

 Ικανοποίηση

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας». Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Μιλώντας στο protothema.gr, η Νίκη Τσιαντάκη είπε τα εξής: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που ήταν στο πλευρό της. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου. Η μαμά μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια, πρόσφερε στην οικογένειά της, εμάς τα παιδιά της, ώστε να γίνουμε άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία. Ό,τι είμαστε αυτή τη στιγμή, το οφείλουμε στη μητέρα μας. Θέλω να τη δω, να την αγκαλιάσω και να περάσω τος γιορτές μαζί της. Το παιδί μου ρωτάει συνέχεια για τη γιαγιά του, έχουμε πολλές μέρες να κοιμηθούμε γιατί όλη αυτή η κατάσταση μας ταλαιπώρησε όλους. Μίλησα με τη μητέρα μου, έχει μεγάλη αγωνία και την περιμένουμε να την αγκαλιάσουμε»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από