Η Skoda Fabia, ανανεώθηκε στα περισσότερα σημεία της, προσφέροντας ακόμη πιο πλούσια εξοπλιστικά στοιχεία, με την έκδοση Monte Carlo να κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την σπορτίβ αισθητικής της, όσο και με τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.

Το μικρό μοντέλο, που έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για την εξαιρετική εμπορική του επιτυχία, με 4 εκατομμύρια πωλήσεις – από το 1999 έως και σήμερα – ανεβάζει τον πήχη και προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά σε εκδόσεις χάτμπακ και Combi, με την τελευταία να έχει το χάρισμα ενός μικρού στέισον.

Στην εξωτερική εμφάνιση, το ανανεωμένο μοντέλο έχει πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ για πρώτη φορά προσφέρεται και σε έκδοση 18 ιντσών.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι αγοραστές με το ColourConcept μπορούν να εξατομικεύσουν χρωματικά την οροφή, τις εμπρός κολόνες (Α), τους πλαϊνούς καθρέφτες και τις ζάντες αλουμινίου, σε μαύρο, λευκό ή ασημί. Όλες οι εκδόσεις Skoda Fabia διατίθενται με φώτα ημέρας LED στο βασικό εξοπλισμό. Προβολείς LED και πίσω φώτα LED διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός (ως βασικός εξοπλισμός στη Skoda Fabia Monte Carlo).

Η έκδοση Monte Carlo, διατίθεται με μπροστινό και πίσω σπόιλερ, καθώς και με πίσω διαχύτη σε σπορ μαύρο χρώμα, ενώ τα πλαϊνά μαρσπιέ διατίθενται σε μαύρο χρώμα. Επίσης, ο πίνακας οργάνων έχει φινίρισμα σε νέο ανθρακί ντεκόρ.

Αλλαγές και αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο σαλόνι του μοντέλου, με τον πίνακα οργάνων να έχει επανασχεδιαστεί. Επίσης, η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες, ενώ ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 330 λίτρα – ή 1.150 λίτρα με αναδίπλωση των καθισμάτων.

Βασικό όπλο του μοντέλου είναι τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπου το σύστημα infotainement Amundsen  δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, να συνδέουν το Infotainment Online, ενώ ιδιαίτερα χρηστικό είναι και το Wi-Fi hotspot που επιτρέπει σύνδεση σε έως και δυο tablet μέσω του Skoda Media Command 2.0. Το σύστημα Infotainment Swing Plus διαθέτει έγχρωμη οθόνη 6,5 ιντσών, ενώ μεταξύ άλλων υπάρχουν δυο θύρες USB στον πίσω χώρο και ένας αφαιρούμενος φακός LED στον χώρο αποσκευών για την Fabia Combi.

Η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει τον MPI κινητήρα των 75 ίππων και δυο τρικύλινδρους κινητήρες TSI με κυβισμό 1,0 λίτρου. Αμφότεροι οι κινητήρες TSI είναι πλέον εξοπλισμένοι με φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων βενζίνης και αποδίδουν 95 και 110 ίππους. Πλέον, το νέο μοντέλο δεν προσφέρεται με ντίζελ κινητήρες.

Η παλέτα των συστημάτων ασφάλειας, περιλαμβάνει το σύστημα  αλλαγής λωρίδων κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής συγκρούσεων και ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS, ενώ προαιρετικά μπορεί να έχει σύστημα για την Ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση για την κυκλοφορίας των πίσω οχημάτων, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City κ.α.

H Skoda Fabia κοστίζει στην έκδοση χατσμπακ από 10.980 ευρώ για την έκδοση Active 1.0 MPI των 75 ίππων , ενώ η έκδοση που θα «τραβήξει» και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τον 1.0 TSI των 95 ίππων κοστίζει 12.980 ευρώ . Η κορυφαία 1.0 TSI των 110 ίππων, ξεκινάει από τις 14.880 ευρώ.