Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών άρχισε σήμερα Δευτέρα η δίκη  των δύο κατηγορουμένων που φέρονται ως δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι  μαχαίρωσαν τον 27χρονο, με 7 μαχαιριές, και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν όπλα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, εάν και οι ίδιοι έχουν αρνηθεί ότι είναι μέλη της οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι στην κύρια  δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την εγκληματική οργάνωση, οι δύο κατηγορούμενοι  Χρήστος Στεργιοπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος δικάζονται για  το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε οργάνωση.

Σε πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του Λουκμαν και είχαν  καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με το δικαστήριο να δέχεται ότι η δολοφονία του άτυχου νεαρού τελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο.

Ενα μεγάλο «ευχαριστώ» είπε στην ελληνική δικαιοσύνη ο πατέρας του Λουκμάν, ο οποίος ήρθε από το Πακιστάν για να παρακολουθήσει την δίκη για την δολοφονία του γιου του.

Στο δικαστήριο σήμερα έδωσαν τον παρών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Ψυχογιός.  Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την  Πέμπτη.