H Conmebol αποφάσισε νέα μετάθεση της ώρας έναρξης του δεύτερου τελικού του Copa Libertadores στο Μονουμεντάλ, παρά την επίθεση οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ, στο πούλμαν της αποστολής της Μπόκα Τζούνιορς. Ετσι, αποφάσισε να ορίσει την ώρα έναρξης, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, δηλαδή δύο ώρες και ένα τέταρτο μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης!

Η Μπόκα είχε ζητήσει την αναβολή, καθώς κάποιοι ποδοσφαιριστές της έχουν τραυματιστεί, προφανώς όμως η Conmebol δεν έχει πειστεί ότι αυτό ισχύει!! Πάντως, ο Μπόκα που έχει αναφέρει τέσσερις παίκτες τραυματισμένους και κάποιους άλλους με προβλήματα από τη χρήση χημικών που έκανε η αστυνομία, επιμένει στην άποψη της και θα ζητήσει να εξεταστούν οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια από τους γιατρούς.

Το χρονικό

Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ περίμεναν με… αγωνία το πούλμαν της αποστολής της Μπόκα Τζούνιορς στο Μονουμεντάλ και φρόντισαν να το… καλωσορίζουν. Πέταξαν πέτρες και αντικείμενα, σπάζοντας τα τζάμια και εκτόξευσαν σπρέι πιπεριού! Η Μπόκα από πλευράς της, όταν τελικά η αποστολή ξέφυγε από την «ενέδρα» και έφτασε στο γήπεδο, με τους παίκτες να περπατούν προσπαθώντας να καλύψουν τα πρόσωπά τους, ζήτησε από τους γιατρούς να εξεταστούν όλοι οι ποδοσφαιριστές, με τον Κάρλος Τέβες να φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ενώ ο Γκάγκο έχασε τις αισθήσεις του. Οι Πέρες και Νάντες έχουν τραυματιστεί από τα σπασμένα τζάμια και οι πληροφορίες θέλουν να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.