Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μόλις ξέσπασε η κρίση και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε άλλη χώρα. Ανάμεσα στις επιλογές τους βρισκόταν και η Γερμανία. Από την Ελλάδα έφυγαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων και εισοδηματικού επιπέδου.

Ορισμένοι έφυγαν πριν ξεσπάσει η κρίση, επιλέγοντας κάποια άλλη χώρα για τις σπουδές τους, και «εγκλωβίστηκαν» στο εξωτερικό.

Οι ρεπόρτερ της Deutsche Welle συνάντησαν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία.

Μιλούν για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τη ζωή στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην κάμερα της DW, η Νάνσυ η οποία εργάζεται σαν καρδιολόγος στη Γερμανία αναφέρει ότι έμεινε στο εξωτερικό για να βρει μια δουλειά και να κάνει στην ειδικότητα της, κάτι που στην Ελλάδα «φάνταζε πολύ αργό και πολύ μακρινό, καθότι κάθε θέση άνοιγε μετά από δέκα χρόνια».

Έλληνες λόγω κρίσης στη Γερμανία – Νάνσυ Γκεκοπούλου

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες, ανάμεσα σ’ αυτές και στη Γερμανία. Έφυγαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων, εισοδηματικού επιπέδου. Κάποιοι είχαν φύγει νωρίτερα, είτε για σπουδές είτε για δουλειά, και προτίμησαν να μην επιστρέψουν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. «Εγκλωβίστηκαν» κατά κάποιον τρόπο στο εξωτερικό. Ορισμένοι πάλι επέλεξαν να φύγουν παρόλο που είχαν στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα φοβούμενοι για το μέλλον. Οι ρεπόρτερ της Deutsche Welle συνάντησαν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία. Μιλούν για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τη ζωή στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σήμερα η καρδιολόγος Νάνσυ Γκεκοπούλου.

Δημοσιεύτηκε από DW Ελληνικά στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Η Αναστασία ζει στην Κολωνία. Από την Ελλάδα, και συγκεκριμένα από τη Ζάκυνθο, έφυγε πριν από τρία χρόνια. Όπως λέει, ένας από τους κύριους λόγους που αποφάσισε να φύγει ήταν για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Ο στόχος της εξαρχής ήταν να σπουδάσει στη Γερμανία κι έπειτα να βρει μια δουλειά.

Έλληνες λόγω κρίσης στη Γερμανία: Αναστασία Χασαλεύρη

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, πριν από σχεδόν μια δεκαετία, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες, ανάμεσα σ’ αυτές και στη Γερμανία. Έφυγαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, επαγγελμάτων, εισοδηματικού επιπέδου. Κάποιοι είχαν φύγει νωρίτερα, είτε για σπουδές είτε για δουλειά, και προτίμησαν να μην επιστρέψουν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. «Εγκλωβίστηκαν» κατά κάποιον τρόπο στο εξωτερικό. Ορισμένοι πάλι επέλεξαν να φύγουν παρόλο που είχαν στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα φοβούμενοι για το μέλλον. Οι ρεπόρτερ της Deutsche Welle συνάντησαν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία. Μιλούν για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τη ζωή στη Γερμανία, το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Σήμερα η Αναστασία Χασαλεύρη που ζει στην Κολωνία.

Δημοσιεύτηκε από DW Ελληνικά στις Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018