Η κενυατική αστυνομία την Τετάρτη ότι άγνωστοι οπλοφόροι απήγαγαν μια νεαρή ιταλίδα εθελόντρια στην παραθαλάσσια περιοχή Κιλίφι, κατά τη διάρκεια επίθεσης που είχε επίσης συνέπεια να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Πρόκειται για την πρώτη απαγωγή αυτού του είδους — με θύμα ένα πρόσωπο από δυτική χώρα — που διαπράττεται στην Κένυα εδώ και αρκετά χρόνια.

Μέλη «συμμορίας» προχώρησαν στην «απαγωγή μιας Ιταλίδας 23 ετών, εθελόντριας της Africa Milele Onlus, ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην περιοχή», διευκρίνισε η αστυνομία μέσω Twitter.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Οι δράστες αναζητούνται, κατά την ίδια πηγή.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι ένοπλοι που απήγαγαν την νεαρή ιταλίδα φαίνεται πως ήταν Σομολοί.

«Οι δράστες της επίθεσης φόραγαν ενδυμασίες σομαλικής προέλευσης (…), μίλαγαν σομαλικά», δήλωσε ο Τσαντ Τζόσουα Καζούνγκου, που είδε τους ενόπλους καθώς απήγαγαν την 23χρονη και τραυμάτιζαν πέντε ανθρώπους, στην πόλη Τσακάμα..

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν οι ένοπλοι ανήκουν στις τάξεις της Σεμπάμπ, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δρα κυρίως στη γειτονική Σομαλία, αλλά εξαπέλυε για χρόνια αιματηρές επιθέσεις στην Κένυα, με χειρότερη αυτή που διαπράχθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι το 2013, όταν έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 70 άνθρωποι.

Μέλη της Σεμπάμπ κάνουν συχνά αιματηρές επιθέσεις εναντίον κενυατών στρατιωτικών τους τελευταίους μήνες, αλλά οι ενέργειες τους ως τώρα καταγράφονταν στη Λάμου (βόρεια της Κιλίφι), που γειτονεύει με τη Σομαλία.