Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin), δήλωσε ο πρώην αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ενώ σχολιάζοντας την υπόθεση δολοφονίας του έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, υποστήριξε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον Αλβανών.

Συγκεκρμένα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας μιλώντας σε εκπομπή του «REPORT TV», δήλωσε ότι ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin), αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες με την εκτέλεση του 35χρονου ΒορειοΚωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της RENEA.

Ο Σάλι Μπερίσα συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, λέγοντας πως πίσω από το περιστατικό κρύβονται ελληνικές μυστικές υπηρεσίες:

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε συγκεκριμένα, ο Μπερίσα – στρέφοντας τα πυρά του και κατά του Έντι Ράμα- επαναλαμβάνοντας τη θέση του για κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής επέτειου του «ΟΧΙ» στις μειονοτικές περιοχές. «Ο εορτασμός του ΟΧΙ δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.