Ο Μαγκντί Τολμπά υπήρξε ένας από τους καλύτερους και πιο αγαπητούς ξένους στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» για τον συμπατριώτη του Αμρ Ουάρντα, αλλά και για τον φετινό Δικέφαλο.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παρελθόν και στα χρόνια που έπαιξε ο ίδιος στον ΠΑΟΚ (1989-92) και είπε: «Ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα, τότε, αλλά αντιμετωπίσαμε πολλά οικονομικά προβλήματα. Εάν είχαμε καλύτερη διοίκηση τότε θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει πολλά. Στον ΠΑΟΚ γνώρισα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ανθρώπους, όπως ο Λεοντιάδης, ο Μπορμπόκης, ο Καραγεωργίου, ο Τουρσουνίδης, ο Μητσιμπόνας και άλλοι. Ήμασταν πρώτα καλοί φίλοι και μετά συμπαίκτες. Μετά από κάθε προπόνηση καθόμασταν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκείνη την εποχή. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου».

Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τον ίδιο: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια ομάδα που απλά πέρασε από την ζωή μου. Ο ΠΑΟΚ για μένα ήταν και είναι το σπίτι μου. Πάντα έχω την ομάδα στο μυαλό μου. Είναι η οικογένεια μου, νιώθω οικεία συναισθήματα όταν σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω ζήσει ξανά κάτι τέτοιο στην καριέρα μου».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι οι καλύτεροι που έχω δει. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Θεσσαλονίκη με στήριξαν πάρα πολύ. Πάντα έλεγαν τα καλύτερα για μένα. Αυτό μου έδωσε ασφάλεια και έτσι μπόρεσα να καταφέρω αυτά που κατάφερα στην καριέρα μου.

Για την δική του εποχή στην Τούμπα: «Είχαμε μεγάλα προβλήματα με τον πρόεδρο τότε (σ.σ.: Βουλινός). Δημιουργούσε προβλήματα στην ομάδα ακόμα και πριν από πολύ συμπαντικά παιχνίδια. Βλέπω τον ΠΑΟΚ και τον παρακολουθώ πάντα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να πάρω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Μου έχει μείνει αυτό μέσα μου. Είναι η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο, παρότι ήταν η καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκα. Ξέρω ότι τώρα είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ, χαίρομαι γι’ αυτό και θέλω να έρθω να δω την ομάδα από κοντά σύντομα».

Για τον Ουάρντα είπε: «Νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά, πλέον, το τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα. Το μόνο που θα του έλεγα είναι να ακούει τον προπονητή του. Είναι νέος και έχει μέλλον. Θα πάει μπροστά εάν μπορέσει να κάνει όσα του λέει ο προπονητής του. Δεν μπορεί να είναι καλός και να μην παίζει. Ο προπονητής είναι το αφεντικό στην ομάδα και πρέπει να υπακούει στις οδηγίες του».