«Σήμερα τιμάμε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα. Τιμάμε όλους εκείνους που αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα» αναφέρει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου .

Το Πολυτεχνείο, προσθέτει, «εξακολουθεί να συγκινεί, να εμπνέει και να μας υπενθυμίζει πως τα μηνύματα του τότε, είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι ύψιστα ιδανικά και οφείλουμε όλοι να τα υπερασπιζόμαστε και να πορευόμαστε με αυτά καθημερινά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στο σπίτι μας, στην εργασία μας, στη συναναστροφή μας με τους άλλους ανθρώπους».

Ειδικά για τους νέους, καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Μώραλης,  «η επέτειος αυτή μπορεί να διδάξει ότι πρέπει να αγωνίζονται για τα πιστεύω τους, ότι δεν πρέπει να μένουν παθητικοί θεατές σε ό,τι τους ενοχλεί, αλλά να προσπαθούν και να τολμούν για να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από