Πολύ χρήσιμες αποδεικνύονται οι συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών για τον εντοπισμό κρυμμένων μεταναστών σε οχήματα.

Οι εν λόγω συσκευές είναι πολύ χρήσιμες στον Εβρο και βοηθούν πολύ το έργο των αστυνομικών, όπως καταδεικνύει το περιστατικό σύλληψης πέντε μεταναστών την Πέμπτη οι οποίοι αν και καλά κρυμμένοι σε φορτηγό προδόθηκαν από την… καρδιά τους.

Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν εξελιγμένους αισθητήρες καρδιακών παλμών που εντοπίζουν την παρουσία οποιουδήποτε έμβιου όντος (ανθρώπου ή θηλαστικού ζώου) που βρίσκεται κρυμμένο σε κρύπτες επιβατικών οχημάτων, φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων όλων των ειδών.

Αποτελέσματα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας και μπορεί να ελέγξει μέχρι και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και πολύ εύκολο στη λειτουργία του, σύμφωνα με τον προμηθευτή, καθώς διαθέτει οθόνη αφής που προσφέρει άμεσα και ακριβή αποτελέσματα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Ελληνική Αστυνομία είχε προμηθευτεί είκοσι πέντε συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, οι οποίες είχαν κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Η προμήθειά τους συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας μας για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων.

Πηγή: e-evros.gr