Σεληνιακές πέτρες ετοιμάζεται να πουλήσει σε λίγες ημέρες ο Οίκος Sotheby’s… Πρόκειται για την μοναδική δυνατότητα που έχουν ιδιώτες να αποκτήσουν σεληνιακά πετρώματα καθώς τα υπόλοιπα δείγματα ανά τον κόσμο ανήκουν στις εθνικές διαστημικές υπηρεσίες που τις περισυνέλεξαν…

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στην Νέα Υόρκη και η εκτιμώμενη τιμή των εξαιρετικά σπάνιων αντικειμένων θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τον Sotheby’s, μεταξύ 700.000 και 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, πρόκειται για τρεις σεληνιακές πέτρες, εμβαδού από ένα έως δύο τ.χλμ, που επιστράφηκαν στη Γη από την σοβιετική αποστολή Luna και δόθηκαν τιμητικά στην κα Νίνα Ινάνοβκα Κορόλεβα, χήρα του Σεργκέι Παβλόβιτς Κορολέφ, πρώην επικεφαλή Σχεδίασης & Διευθυντή του Σοβιετικού Διαστημικού Προγράμματος.

Οι πέτρες είχαν δοθεί στην κα Koroleva το 1970 μετά την επιστροφή της σοβιετικής αποστολής Luna-16 από το φεγγάρι. Το 1993 οι πέτρες πουλήθηκαν για πρώτη φορά έναντι 442.500 δολαρίων και αναμένεται να ξαναπουληθούν στην δημοπρασία της 29ης Νοεμβρίου. Είναι τα μόνα αυθεντικά δείγματα που θα βρεθούν στην κατοχή ιδιώτη.