Ένα μοναδικό βίντατζ ρολόι χειρός βγήκε «στο σφυρί» έναντι του ποσού ρεκόρ των 3,915 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,88 εκατομμύρια δολάρια) σήμερα στη Γενεύη, έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Το ρολόι κατασκευάστηκε το 1952 με την υπογραφή του Patek Philippe και πουλήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στο Asprey’s – το μοναδικό που πωλήθηκε από το κατάστημα λιανικής του Λονδίνου.

Το «The Asprey» ήταν ο «αστέρας» μεταξύ των 250 ρολογιών χειρός και τσέπης, μεταξύ αυτών από τους οίκους Cartier, Rolex και Vacheron Constantin, που δημοπρατήθηκαν.

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, το αγόρασε σε δημοπρασία το 2006 έναντι του ποσού ρεκόρ και τότε των 2,2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,21 εκατομμύρια δολάρια).

Η ταυτότητα του αγοραστή και νέου του ιδιοκτήτη δεν έχει αποκαλυφθεί προς το παρόν, αλλά το πρόσωπο που υπέβαλε τις προσφορές για λογαριασμό του ήταν μια νεαρή Ασιάτισσα με σκισμένο τζιν, η οποία καθόταν στην τελευταία σειρά της αίθουσας δημοπρασιών και μιλούσε κινέζικα στο κινητό τηλέφωνό της.

«Τιμή που καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ. Πουλήθηκε» είπε ο Σαμ Χίνς, ο επικεφαλής του Sotheby’s στον τομέα των ρολογιών.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης του, τα αρχικά του οποίου R.C είναι χαραγμένα στο πίσω μέρος της χρυσής κασετίνας του ρολογιού, φαίνεται πως το έλαβε ως δώρο για τα 21α γενέθλιά του. Τα στοιχεία του παραμένουν επίσης άγνωστα.