Την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης που είχε υποβάλει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της στρατιωτικός γιατρός ,το όνομα του οποίου αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis, κατά της διαδόχου της στην ίδια θέση Ελένη Τουλουπάκη αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους  συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθεα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει σε αυτήν ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει η κ. Ράικου και ο σύζυγός της, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά μόνο  τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.