Το άρθρο της γερμανικής FAZ έχει τίτλο: «Κύπρος, μια νέα Λαμπεντούζα;», με τον αρθρογράφο να θέτει ερωτηματικά εάν τελικά η Κύπρος συμπαρασύρεται στη δίνη της προσφυγικής κρίσης και επισημαίνοντας  ότι «η κυπριακή κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμό».

Το συγκεκριμένο άρθρο κλήθηκε να σχολιάσει ο αρμόδιος υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Κωνσταντίνος Πετρίδης. Μιλώντας στο SigmaLive ο κύπριος Υπουργός Εσωτερικών πως είναι παρατραβηγμένο να εξισώσουμε την κατάσταση που επικρατεί στη Λαμπεντούζα με την κατάσταση στην Κύπρο.

Τόνισε ωστόσο ότι η Κύπρος υπερέβη τα όρια, όσον αφορά στον αριθμό των προσφυγικών ροών που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε, πρέπει να βρει λύση για το εν λόγω ζήτημα, ενώ είναι γνωστά τα διαβήματα στα οποία προέβη η Κύπρος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσφατα να προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται υπό πίεση λόγω του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί.

Προσπαθούμε, τόνισε, να μην μετατραπεί η Κύπρος σε αποθήκη ψυχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά κανόνα τα πλοία φθάνουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και στη συνέχεια οι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στο νότο όπως επιβεβαιώνουν οι αρχές ασφαλείας της Κύπρου και του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι εκτός από Σύρους, στα πλοία επιβαίνουν Παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι, ακόμα και Αφρικανοί.

Διαβάστε επίσης

FAZ : Κύπρος, μια νέα Λαμπεντούζα;