Ενα συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο από την στιγμή της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε την Πέμπτη στο Thousand Oaks της Νότιας Καλιφόρνιας και στοίχισε τη ζωή δώδεκα ανθρώπων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από έναν από τους θαμώνες του μοιραίου μπαρ.

Μέσα από τζάμια που σπάνε, πυροβολισμούς, κραυγές απελπισίας και ουρλιαχτά τρόμου, ο 28χρονος πρώην πεζοναύτης Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, εισβάλλει στο μπαρ Borderline Bar & Grill και εκτέλεσε εν ψυχρώ δώδεκα ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο 27χρονος έλληνας ομογενής, Τηλέμαχος Ορφανός.

Είναι οι δραματικές στιγμές, ενός ακόμη μακελειού, που βυθίζει τις ΗΠΑ σε πένθος και οργή. Το βίντεο – ντοκουμέντο κατέγραψε με το κινητό του ο Dallas Knapp, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης στο μοιραίο μπαρ. Και ενώ ο ίδιος κατάφερε να σωθεί, πολλοί από τους φίλους του δεν είχαν την ίδια τύχη.

Στα δευτερόλεπτα που έχει καταγράψει με το κινητό του, φαίνεται αστραπιαία ο δράστης που μπαίνει στο μπαρ. Υπάρχουν καπνοί από τα καπνογόνα που είχε ρίξει. Η πίστα έχει πια αδειάσει. Ακούγεται ο ήχος τζαμιών να σπάνε καθώς όσοι βρίσκονταν στο μπαρ προσπαθούσαν να σωθούν.

Ο 28χρονος πρώην πεζοναύτης πυροβολεί συνεχώς. Εκμεταλλεύεται την αδυναμία και την αγωνία των θυμάτων του. Δεν μιλά. Δεν ακούγεται. Μόνο ο ήχος των πυροβολισμών υπάρχει.

Ο Dallas Knapp κάποια στιγμή καταφέρει να βγει από το μπαρ. Φωνάζει «παιδιά, βγείτε από το μαγαζί! Θα βγει από αυτή την πόρτα» φωνάζει. Πίσω του ακούγονται ουρλιαχτά τρόμου.

Ανέβασε το σοκαριστικό video στο λογαριασμό του στο Instagram. Το συνόδευσε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα. «Τον κοιτούσα στα μάτια ενώ σκότωνε τους φίλους μου. Ελπίζω να σαπίσει στην κόλαση για πάντα. Ο άνθρωπος που βλέπετε είναι ο δολοφόνος και οι πυροβολισμοί είναι αυτός να σκοτώνει κόσμο που προσπαθούσε να βγει από τα παράθυρα», έγραψε.