Δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, πολλές ιδιαίτερες γαστρονομικές "προκλήσεις", πολλές χριστουγεννιάτικες θεματικές ενότητες, στολισμένοι δρόμοι με χιλιάδες λαμπιόνια, κορυφαίες μουσικές σκηνές, σε κάθε γωνιά του Βόλου και μια φαντασμαγορική τελετή φωταγώγησης όπου θα τραγουδήσουν η Ελένη Φουρέϊρα και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, είναι μερικοί από τους δεκάδες λόγους που έχει κάποιος να επισκεφθεί το Βόλο και το Πήλιο τα ερχόμενα Χριστούγεννα, σύμφωνα με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Παράλληλα, η δημιουργία και η λειτουργία του θεματικού πάρκου "Η εποχή των παγετώνων", η βραδιά των φαναριών, το μουσικό βαγόνι, που γεμίζει μελωδίες τους γιορτινούς δρόμους της πόλης, ο πανέμορφος μπλε ουρανός, με τα 5000 φαναράκια που θα "πετάξουν" στον ουρανό του Βόλου αποτελούν επιπλέον λόγοι για να επισκεφθούν φέτος τον Βόλο και το Πήλιο οι εκδρομείς. Για την ολοκλήρωση της φετινής δράσης, ο Δήμος Βόλου σχεδίασε και υλοποίησε την ενίσχυση του project με την αξιοποίηση της πλατείας Πανεπιστημίου, στο εμπορικό κέντρο της πόλης και τη δημιουργία εντός αυτής του "Εργοστασίου – Μουσείου Σοκολάτας", μίας εγκατάστασης διαδραστικού περιεχομένου, όπου με τα ειδικά μηχανήματα και την κατασκευή ενός ονειρικού χώρου με τη σφραγίδα της ΔΕΘ - Helexpo, το κοινό συμμετέχει στην παραγωγή προϊόντων σοκολάτας.

Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική και μαγευτική βραδιά των φαναριών στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο και τη φωτισμένη "Αργώ" με την παρουσία του πολύ αγαπητού καλλιτέχνη, Ηλία Βρεττού.

Η βραδιά των φαναριών θα διοργανωθεί για μία ακόμη χρονιά, με στόχο τη στήριξη ευαγών ιδρυμάτων της περιοχής. Περισσότερα από 5.000 φαναράκια θα διατεθούν στους πολίτες και κάθε πολίτης θα προσφέρει ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσει το φαναράκι, το οποίο θα ανάβει και θα απελευθερώνει στον ουρανό μαζί με την ευχή του.

"Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να έρθει κάποιος στον Βόλο και το Πήλιο. Τα δύο μέρη είναι ταυτόσημα και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης την στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι που οδηγούν στο Βόλο, αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για τον κάτοικο της Θεσσαλονίκης να έρθει σε εμάς. Επίσης στο Βόλο θα έχει πολλές γαστρονομικές προκλήσεις", τόνισε, στο πλαίσιο της έκθεσης Pholoxenia, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ν. Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, για να συμπληρώσει ο επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του Δ. Βόλου, Γιώργος Παπαμακάριος: "Στο Βόλο ο επισκέπτης θα βρει αυτό που ζητάει για τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν μια σειρά από εκδηλώσεις. Θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του τα πολλά θεματικά πάρκα, το χωριό του Αη Βασίλη, τα 5000 φαναράκια που θα πετάξουν στον ουρανό και φυσικά η συναυλία της Φουρέϊρα και του Αργυρού. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ο Βόλος φημίζεται και για τις γαστρονομικές προκλήσεις του. Καλούμε τον κόσμο να έρθει σε εμάς και να περάσει υπέροχα Χριστούγεννα".