Η γαλλική φίρμα αναφέρει ότι θα στραφεί στην εξέλιξη μιας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων, με την αρχή να γίνεται το 2020. Η αφοσίωσή της σε αυτά τα μοντέλα είναι και ο λόγος που η γαλλική μάρκα θα αποσυρθεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRX στο τέλος του 2018.  Οι νέες ηλεκτρικές εκδόσεις με σπορ επιδόσεις, θα στηριχθούν κατά τη διάρκεια της εξέλιξης τους, από την αγωνιστική ομάδα της φίρμας, την  Peugeot Sport. Ταυτόχρονα, η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει μια νέα γκάμα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, που πληρούν τις πιο αυστηρές  προδιαγραφές εκπομπών ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είναι Euro 6.2.

Η νέα γκάμα μοτέρ φέρει κιβώτια ταχυτήτων 6 και 8 σχέσεων. Το μοτέρ που κλέβει την παράσταση, τόσο με τις επιδόσεις, όσο και με την οικονομία καυσίμου είναι ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.2 PureTech Turbo που διατίθεται σε εκδόσεις 110 και 130 ίππων (Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2018 στην κατηγορία του) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Νέος είναι και ο κινητήρας βενζίνης 1.6 PureTech σε δύο εκδόσεις με ιπποδύναμη 180 ίππους και 225 ίππους, αποκλειστικά διαθέσιμος με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο EAT8.

Πάντως, το 2019, η Peugeot θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στην συνεχώς ανερχόμενη κατηγορία των Plug – In ( επαναφορτιζόμενων) υβριδικών μοντέλων, χάρη στον νέο υβριδικό κινητήρα 1.6 PureTech σε απόδοση 180 και 225 ίππων, για τις  εκδόσεις HYBRID και HYBRID4. Το 508 θα είναι το μοντέλο που θα ενσωματώσει τη νέα τεχνολογία κάτω από το καπό, με τον 1.600αρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης 180 ίππων που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων. Η εταιρεία αναφέρει, ότι, η συνδυαστική ιπποδύναμη θα αγγίζει τους 225 ίππους, και ο οδηγός θα διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη ισχύ από ένα νέο οκτάρι, αυτόματο κιβώτιο. Το νέο μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση για τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα!