Νέο ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, με 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες μέσα στο 2018, ενώ με  ισχυρή άνοδο άνω του 10% ξεκίνησαν και οι προκρατήσεις για το 2019.

Από τις επαφές που είχε η υπουργός  Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, με παράγοντες της διεθνούς και βρετανικής τουριστικής αγοράς, προκύπτει περαιτέρω ενίσχυση των ταξιδιωτικών πακέτων για το 2019, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2018.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη World Travel Market:

* Το 2018 θα «κλείσει» με αύξηση 11% των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια.

* Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη και στις προκρατήσεις για το 2019.

* Η Ελλάδα, μέσα από στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες κατά την τελευταία διετία, από την τρίτη θέση που κατείχε το 2017 στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού,  το 2018 αναδείχτηκε στο δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών, στις συναντήσεις που είχαν με την κυρία Κουντουρά, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα. «Στην αύξηση της ζήτησης συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και νέων ελληνικών προορισμών, όπως και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας αρκετών ελληνικών αεροδρομίων με νέες απευθείας πτήσεις από τα περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού.