Την πεποίθηση ότι ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας εκφράζουν τέσσερις στους 10 Έλληνες (43%) σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση»!

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα του γκάλοπ στις επόμενες εκλογές θα προκύψει πεντακομματική Βουλή.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,6% έναντι 21,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή θα είναι η μάχη για την τρίτη θέση, καθώς η δημοσκόπηση δίνει 6,9% στη ΧΑ και 6,5% στο ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πέμπτη θέση σημειώνοντας 6%, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο του 3% που τους επιτρέπει την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή. 12% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 84% ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται στο 53%.

Σε ό,τι αφορά τον Σόρος, και στον απόηχο των καταγγελιών Καμμένου, η πλειοψηφία θεωρεί ότι το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ενώ ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα. Μόνο το 17% δηλώνει ότι ο Τζόρτζ Σόρος δεν παρεμβαίνει στη χώρα.

Αναφορικά με τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 56% θεωρεί πως ο Προκόπης Παυλόπουλος οφείλει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γιο το Σκοπιανό. Το ίδιο ποσοστό κρίνει αρνητικά την στάση του Προκόπη Παυλόπουλου απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.