Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για να κάνουν και φέτος πρεμιέρα οι φθινοπωρινές εκπτώσεις σε διάφορες αγορές της χώρας.

Φέτος οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2018 ξεκινούν την 1η έως και τις 11 Νοεμβρίου ενώ επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι όπως γνωστοποιεί με σχετική του ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ) έκρινς προαιρετική και όχι υποχρεωτική, τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον νομό Θεσσαλονίκης στις 4 Νοεμβρίου, την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, για αυτούς που θα επιλέξουν να έχουν σηκωμένα ρολά την Κυριακή 4/11, είναι από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ σημειώνει ότι οι ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και «δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου πέραν της 10ης Νοεμβρίου». Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο

Στη διάρκεια των φθινοπωριν΄΄ων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.