Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, «περιλαμβανομένων των εντολέων», πρέπει να τιμωρηθούν.

«Η παγκόσμια συνείδηση δεν θα κατευνασθεί παρά μόνο όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αυτουργοί και εντολείς, θα έχουν τιμωρηθεί», δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από το Ριάντ οι 18 ύποπτοι που έχουν συλληφθεί στην Σαουδική Αραβία «να δικασθούν στην Κωνσταντινούπολη», αυξάνοντας παράλληλα την πίεση επί της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήταν μία προμελετημένη, λεπτομερώς σχεδιασμένη πολιτική δολοφονία, κατά την ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος AKP και κατά την οποία ο ίδιος είχε αναγγείλει ότι «θα αποκαλύψει την γυμνή αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο Ερντογάν ωστόσο, δεν έδωσε νέα στοιχεία για τα αποτελέσματα της έρευνας. Περιορίσθηκε να δηλώσει ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες έφθασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ την παραμονή της δολοφονίας και ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη, υπονοώντας ότι αναζητούσαν τόπο για να πετάξουν το πτώμα του δημοσιογράφου.

Τα 18 άτομα που συνελήφθησαν στην Σαουδική Αραβία αντιστοιχούν στα μέλη των ομάδων που οι τουρκικές αρχές έδωσαν στο Ριάντ, εκτός τριών ατόμων των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί τα στοιχεία.

Δεν έγινε καμία αναφορά εκ μέρους του προέδρου της Τουρκίας στις ηχητικές και οπτικές καταγραφές, που σύμφωνα με τις διαρροές των τελευταίων ημερών στον τουρκικό Τύπο ενοχοποιούν τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «δεν αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του βασιλιά Σαλμάν» και δεν αναφέρθηκε καθόλου στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον ισχυρό άνδρα του Ριάντ, στον οποίο παραπέμπουν οι διαρροές στον τουρκικό και τον διεθνή Τύπο ως εντολέα της δολοφονίας.

Διαβάστε επίσης

Κασόγκι : Εντοπίστηκε η σορός σε πηγάδι στο σπίτι του πρόξενου

Αποκαλύψεις Ερντογάν για Κασόγκι: Προσχεδιασμένη η δολοφονία του

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από