Συγχαρητήριο μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τη στιγμή που ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος καταγγέλλει βουλευτές της γειτονικής χώρας για δωροδοκία.

«Συγχαρητήρια στον φίλο μου @ Zoran_Zaev! Η εκλογή απόψε είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία. Ενα πολύ σημαντικό βήμα προς την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας» έγραψε στο twitter o πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή της ΠΓΔΜ, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη συνταγματική αλλαγή, στο πλαίσιο της διαδικασίας που ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος, από την άλλη, υποστηρίζει το σενάριο χρηματισμού και εκβιασμών βουλευτών της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ.

Υιοθετεί, ουσιαστικά, καταγγελία που έκανε το VMRO, από το οποίο διέρρευσαν ψήφοι προς τον Ζάεφ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας να καταφέρει να συγκεντρώσει τις 80 ψήφους – οι επιπλέον 8 που χρειαζόταν προέρχονται από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ διέψευσε τις καταγγελίες και δήλωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η επίσημη διάψευση του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας όμως δεν αρκεί στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος επικαλείται τα σενάρια για δωροδοκίες και εκβιασμούς βουλευτών του εθνικιστικού VMRO.

Η ανάρτηση του υπουργού Αμυνας αγγίζει τα όρια διπλωματικού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα, όπως προκύπτει από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ στο tweet του Πάνου Καμμένου:

«Αγαπητέ κ. Καμμένε, πρέπει να γνωρίζετε ότι διακινείτε fake news, τα οποία έχουν ήδη διαψευσθεί από την κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και των καλών διπλωματικών σχέσεων, ας εργασθούμε για τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας» αναφέρει το απαντητικό tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ.