Την οργή του Μαξίμου προκάλεσαν διαρροές περί μυστκών κονδυλίων, οργή που εκφράστηκε μέσα από ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρας, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η δημοκρατική διαδικασία ελέγχου-γνωστοποίησης στη Βουλή δεν πρόκειται να σταματήσει.

Για πρωτοφανή αθλιότητα ιστοσελίδας «να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών», η οποία «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα» κάνει λόγο στην ανακοπινωσή του Μαξίμου, αναφέροντας πως οι καταγγελίες «είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κυρίου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον Τύπο» και προσθέτει πως «αν ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό».

Σημειώνεται, δε, ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ».

«Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για να καταλήξει πως «όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

NΔ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Μαξίμου, με πηγές της Πειραιώς να απαντούν χαρακτηριστικά :

«Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου καταφεύγει πια στην έσχατη μέθοδο «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» ».