Σε επανακατάληψη το γραφείου 516 της Φιλοσοφικής Σχολής προχώρησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι μέλη του Ρουβίκωνα, αφού μετά από σπρωξιές και «πολιορκία» το πρωί έξω όπο την είσοδο της, τα μέλη της παραμέρισαν τελικά τους καθηγητές που περιφρουρούσαν την περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, ο Ρουβίκωνας κατέλαβε αίθουσα της Φιλοσοφικής για να λειτουργήσει το «γραφείο» του αναμένοντας σήμερα τους νέους που ενδιαφέρονται για τις κινήσεις του, απο τις 10 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι.

Για να αποτρέψουν την ομάδα, οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής  και αφού έσβησαν τα συνθήματα και τα σύμβολα, σχημάτισαν ανθρώπινη «αλυσίδα» για να εμποδίσουν την είσοδο στα μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ομάδα ωστόσο μετά από σπρωξιές, ξανακατέλαβε το κτήριο βάφοντας ξανά την πόρτα της αίθουσας 516 την οποία είχε καταλάβει και ξαναφήνοντας τα συνθήματα και το σήμα της.

Αυτή τη στιγμή τα μέλη του Ρουβίκωνα βρίσκονται μέσα στην Φιλοσοφική Σχολή, αλλά ως τώρα κανείς από τη διοίκηση του Ιδρύματος δεν έχει αντιδράσει.