Πρώτη επίσημη για τη νέα BMW X7. Το μεγαλοπρεπές SUV της γερμανικής φίρμας, ανάγει ακόμη περισσότερο το αριστοκρατικό στυλ,  με άπλετους χώρους, κορυφαία ποιότητα εσωτερικού και προηγμένο εξοπλισμό.

Το νέο μοντέλο βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του, με πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης και ψυχαγωγίας. Με μήκος 5,1 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1,80 μέτρα, το νέο μοντέλο είναι η ναυαρχίδα της οικογένειας BMW X.

Στο εσωτερικό του, το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι οι τρεις σειρές καθισμάτων, για χώρο που πλέον μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες. Μάλιστα, οι δύο επιβάτες της τρίτης σειράς κάθονται άνετα σε μεγάλα καθίσματα πλαισιωμένα από υποβραχιόνια, ποτηροθήκες και θύρες USB.

Όλα τα καθίσματα ρυθμίζονται ηλεκτρικά μέσω μπουτόν. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 326 σε 2.120 λίτρα (μάξιμουμ), ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Η πολυτέλεια είναι διάχυτη σε όλο το εσωτερικό. Ξεχωρίζει η δερμάτινη ταπετσαρία, το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, μία πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή τριών τμημάτων.

Επίσης, η σειρά Design Pure Excellence, το πακέτο M Sport και οι προτάσεις BMW Individual επιτρέπουν στους πελάτες να διαμορφώσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου τους έτσι ώστε να εκφράζει το προσωπικό τους στυλ.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει έναν V8 βενζινοκινητήρα 462 ίππωνμ στην BMW X7 xDrive50i (δεν διατίθεται στην Ευρώπη), έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με 340 hp για την BMW X7 xDrive40i ενώ οι ντίζελ εκδόσεις είναι απόδοσης 265 και 400 ίππων, στις εκδόσεις X7 xDrive30d και X7 M50d , αντίστοιχα.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα οκτάρι κιβώτιο Steptronic, ενώ τη μεταφορά ισχύος στην άσφαλτο ή στο χώμα αναλαμβάνει το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive – με βελτιστοποιημένη απόδοση και την περισσότερη ροπή να κατανέμεται στον πίσω άξονα.

Η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος μπορεί να μεταβάλλεται έως 80 χιλιοστά,  ανάλογα με τις συνθήκες – μέσω μπουτόν ή του BMW Display Key.. Το πακέτο Off-Road διατίθενται για όλες τις εκδόσεις εκτός από την BMW X7 M50d.

Τα συστημάτων υποβοήθησης δίνουν ρεσιτάλ στο νέο μοντέλο, όπως στο πακέτο Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Steering και lane control assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, Lane Change Assistant, Lane Keeping Assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση, υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου, Προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning), Προειδοποίηση Προτεραιότητας (Priority warning), Προειδοποίηση Πορείας στο αντίθετο ρεύμα κ.α.