Ενορκη Διοικητική Εξέταση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε για την αντιδραση των αστυνομικών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ΑΤ Ομονοίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ανύπαρκτή αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων μαζί με την καθυστερημένη αντίδρασή τους στο ΑΤ Ομονοίας, καθώς και το γεγονός ότι δε σημειώθηκε καμία προσαγωγή, μετά την επίθεση, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδριοκόπουλο, να διατάζει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αντίδραση των αστυνομικών στην επίθεση που σημειώθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε από 70 κουκουλοφόρους οι οποίοι πέταξαν δεκάδες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ανεξέλεγκτα και αδιάφορα για το αν θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή και νεκρούς.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί- τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είχε ελαφρύτερα τραύματα και δέχθηκε επί τόπου τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν βρίσκονταν κοντά στο υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα, στη συμβολή της Βερανζέρου με την Γ» Σεπτεμβρίου, όταν έγινε η επίθεση. Οι δύο εκ των τραυματιών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα με έναν από αυτούς να έχει αιμόπτυση.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο ΑΤ Ομόνοιας: Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια – Αποδοκίμασαν τη Γεροβασίλη