«Είναι μείζον θέμα για τη Δημοκρατία μας να βγαίνει ένας υπουργός, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και να λέει ότι ο μοναδικός τρόπος να κερδίσουν τις εκλογές είναι να βάλουν κάποιους στη φυλακή», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Σχολιάζοντας τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της Α’ Αθήνας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου εξελέγη πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Κοτσακάς, συνεργάτης επί σειρά ετών του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, συνέχισε να λέει πολιτικά ψέματα διανθισμένα αριστερίστικα με ωραία λόγια. Το γεγονός είναι ότι επί τέσσερα χρόνια δεν έχει υλοποιήσει τίποτα από όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί». Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη καταρρεύσει. Τσακώνονται τη μία, τα βρίσκουν την άλλη, ξεφτιλίζουν τη χώρα στο εξωτερικό, εκβιάζουν ο ένας τον άλλον».

Αναφερόμενος στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή των συντάξεων. Έφερε τροπολογία για να μην ισχύσει, δεν τη δέχτηκαν. Αυτή η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, έχει καταστρέψει την ελληνική οικονομία, με αποφάσεις τέτοιες που βρίσκονται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, αλλά και που κάνουν τεράστια ζημιά στην οικονομία μας. Τώρα που βρίσκονται σε τέλμα, υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και κάνουν τους “κουφούς” σε αυτά που λέει ο εταίρος τους ο κ. Καμμένος, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διανύσουμε μια προεκλογική περίοδο πόλωσης, έντασης και διχαστικού λόγου. Ήδη κορυφαίοι υπουργοί προαναγγέλλουν τον τόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε στις εκλογές».