Σκόρπισαν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας δεκάδες κουκουλοφόροι οι οποίοι εκτόξευσαν μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, κατά αυτοκινήτων και καταστημάτων, επιδιώκοντας την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δύο αστυνομικοί με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τις φλόγες που τύλιξαν το Αστυνομικό Τμήμα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αλλοι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα από θραύσματα και δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0dUjgnXS7_s

Κατά τις ίδιες πληροφορίες άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο Τμήμα, κατάφεραν να βγουν έξω και να μην εγκλωβιστούν στο φλεγόμενο κτήριο, την ίδια ώρα που οι κουκουλοφόροι με μένος πυρπολούσαν κάθε αυτοκίνητο που έβρισκαν μπροστά τους.

Στον τόπο επικράτησε το χάος και ο τρόμος καθώς οι περαστικοί φωνάζοντας προσπαθούσαν να κρυφτούν όπου μπορούσαν τρέχοντας ενώ τα αυτοκίνητα στους δρόμους κόρναραν για να βρουν διέξοδο να περάσουν πριν καούν και αυτά.

https://www.youtube.com/watch?v=IXpYqYoiJDY

Η απουσία αστυνόμευσης στην περιοχή όπως και σε ολόκληρη την Αθήνα σε συνδυασμό με την ανοχή της κυβέρνησης σε κάθε μορφή βίας, δημιούργησε το έδαφος για να πραγματοποιηθεί από τουλάχιστον 50 αντιεξουσιαστές μια καταδρομική επίθεση που σκοπό είχε την δολοφονία αστυνομικών αλλά ακόμη και περαστικών που ενδεχομένως εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί.

Ολα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.