Βήμα βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία με την πιθανή απελευθέρωση σήμερα Παρασκευή του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, βλέπει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί σε δικαστήριο κοντά στη Σμύρνη, στο οποίο θα συζητηθεί η νέα αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ο δικαστής αναμένεται να αποσύρει ορισμένες από τις κατηγορίες και να του δείξει τον δρόμο της ελευθερίας συγχωνεύοντας την ποινή του με τον χρόνο κράτησής του.

Ωστόσο, αξιωματούχοι και από τις δυο πλευρές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς η προηγούμενη απόπειρα διευθέτησης του θέματος, μετά τη φερόμενη συμφωνία ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και του τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, χάλασε την τελευταία στιγμή.

Η Wall Street Journal εκτιμά ότι η απελευθέρωσή του θα βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στους δυο ηγέτες σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Τουρκία αναζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της Σαουδικής Αραβίας στην υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.