ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αφήνουν στην άκρη τις ευρωπαϊκές τους «περιπέτειες» και ρίχνονται πάλι στις εγχώριες υποχρεώσεις, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο ματς που δεσπόζει από το πρόγραμμα της Basket League.

Η νίκη για τους δυο «δικέφαλους» είναι επιβεβλημένη για να αφήσουν πίσω τους τις ήττες για την πρεμιέρα του Basketball Champions League,ωστόσο σε αυτή την αναμέτρηση η ΑΕΚ θα φτάσει τα 600 ματς κανονικής περιόδου στην Basket League, έχοντας ως απολογισμό 342 νίκες και 257 ήττες.

Πέρα από αυτό το γεγονός ο αγώνας του Σαββάτου μπορεί να γίνει ιδιαίτερος και για τους Βασίλη Καββαδά, Χάρη Γιαννόπουλο για λογαριασμό της Ένωσης, αλλά και για τους Βαγγέλη Μαργαρίτη και Ουίλ Χάτσερ από την πλευρά του ΠΑΟΚ, καθώς είναι έτοιμοι να καταρρίψουν προσωπικά ρεκόρ.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού χρειάζεται ένα κόψιμο για να φτάσει τα 115 στην μεγάλη κατηγορία, φτάνοντας στην σχετική λίστα τους Χρήστο Μυριούνη, Δημήτρη Μαρμαρινό και Μπακ Τζόνσον, ενώ ο Έλληνας… Τζίτζι Ντατόμε χρειάζεται να μοιράσει έξι τελικές πάσες για να φτάσει τις 200 στην κατηγορία.

Από την άλλη, ο Αμερικανός γκάρντ του ΠΑΟΚ πρέπει να κλέψει δυο μπάλες για να γίνει ο 10ος ξένος στην ιστορία του «δικέφαλου» που θα φτάσει τα 50 κλεψίματα στην Basket League, ενώ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης χρειάζεται και αυτός δυο κλεψίματα για να γίνει ο 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή, ο Έλληνας φόργουορντ έχει 175 και μπροστά του είναι ο Κώστας Βασειλιάδης με 176.